SPA – en resa med kropp och själ

Spa

Jag och en väninna kände oss ganska utkörda efter en lång mörk höst och en hetsig jul och vi bestämde oss för att åka på SPA.

Vi valde att vara borta i 3 dagar så att vi skulle hinna ställa om pulsen till ett långsammare och mer harmoniskt läge. Vi valde ett större SPA som hade stort utbud både på behandlingar och aktiviteter.

Resan dit tog ca tre timmar och när vi kom fram gick vi upp på rummet och packade upp våra medhavda saker. Redan första kvällen var vi i poolen och badade. Det kändes skönt att faktiskt inte bry sig om något, vetskapen om att vi skulle vara borta 3 dygn kändes otroligt bra. Vi skaffade oss ett informationsprogram över alla aktiviteter.

Eftersom vi hade bestämt oss för att ta det lugnt men visste att vi av vår natur inte var passiva människor som bara låg och softade valde vi ut ett antal aktiviteter som vi kunde tänka oss delta i. Det visade sig att både hon och jag var intresserade av de flesta av aktiviteterna så vi skulle få en hektisk tid. Mellan måltiderna var vi och badade, tog behandling eller var med i någon aktivitet så vi hade fullt upp men det var inte stressigt utan enbart skönt att få uppleva.

Bland annat provade vi Pilates, Qigong, Yoga, kostinformation, meditation, vattengympa och afrikansk dans och alla var en upplevelse. Det kändes kul att testa nya saker och man kände att både kropp och själ började återhämta sig trots att vi gjorde saker hela tiden.

Maten vi åt var gudomlig. Vi hade helpension (vet inte om det fanns andra alternativ) och det fanns en massa olika rätter att välja mellan. Middagen var tre rätters middag och samtliga måltider var tillagade på ett kalorisnålt sätt blev vi informerade om. Även efterrätterna var gjorde så att vi slapp ha dåligt samvete för att vi åt dem.

Vi tog även behandlingar såsom ansiktsbehandlingar och kurbad. Det kändes skönt att bara bli ompysslad och ligga och slappa. Innan vi åkt iväg hemifrån hade vi pratat om att det säkert skulle bli tråkigt efter någon dag, så vi hade tagit med oss ett gäng böcker. Under vistelsen läste jag max en sida och jag tror inte att hon läste så mycket mer.

När vi kom upp på rummet på kvällarna var vi ganska trötta så vi släckte lamporna nästan på en gång och somnade. När vi skulle åka därifrån kändes det nästan vemodigt och jag lovade mig själv att ta vara på det lugn jag uppnått och fortsätta att hålla samma tempo när jag kom hem igen. Nu är det ju tyvärr så här att man är van vid en vardag och vissa rutiner. Dessa gör man på ett visst sätt vilket för mig gjorde det omöjligt att hålla samma lugn.

Jag kan dock rekommendera alla att ta en paus i vardagen och åka på någon av de fantastiska SPA-anläggningar vi har i vårt avlånga land. Du kommer garanterat känna dig utvilad efteråt.

Du gillar säkert även...