Den ideala guiden

SPA & BAD

Hälsosam trädgårdsmiljö
med SPA och pool

Spabad, pooler och hälsosamma vattenmiljöer har länge varit ett populärt sätt att slappna av, träna och förbättra sin hälsa. Här är några av de viktigaste fördelarna med att ha en pool eller ett spabad på tomten. Att ta ett varmt bad eller simma i en pool kan hjälpa till att reducera stressnivåer och ge en känsla av avkoppling. Detta beror på att det värme som det varma vattnet utsätter kroppen för kan leda till en minskning av stresshormoner, såsom cortisol.

SPA eller pool på tomten

När man funderar på att skaffa sig ett eget spabad eller pool är det viktigt att tänka igenom var det ska placeras. Placera gärna badet i lä för att undvika kalla vindar och se till att det står på en jämn yta. Det är också viktigt att fundera på vad för extra funktioner man önskar i spabadet, som massagefunktioner, ljusmöjligheter och belysning.

Ett spabad är ett mycket lyxigt inslag i trädgården, det är en plats där man kan koppla av och njuta av bubblorna oavsett temperatur. En annan fördel med ett spabad är att man kan bjuda in sina vänner och släktingar för en mysig kväll i det varma vattnet.

Simning = bättre sömn

Varmt vatten har länge använts som en form av terapi för att lindra muskelvärk och ledsmärtor. Genom att simma eller ta ett varmt bad i en pool eller ett spabad kan du lindra smärta och spänningar i kroppen.

Att ta ett varmt bad eller simma i en pool innan du går och lägger dig kan hjälpa dig att sova bättre på natten. Detta beror på att det värme som vattnet utsätter kroppen för kan bidra till en ökad produktion av sömnhormoner.

Förbättrad kondition

Simning är en utmärkt form träning och en pool eller ett spabad kan ge dig möjlighet att träna regelbundet. Simning är en low-impact aktivitet som inte belastar leder och muskler så det är en bra alternativ för människor med skador eller andra hälsoproblem.

Sänkt blodtryck

Att ta ett varmt bad eller simma i en pool kan bidra till att sänka blodtrycket på grund av det värme som vattnet utsätter kroppen för. Detta är en viktig fördel för människor som lider av högt blodtryck och som söker en naturlig form av behandling.

Sänkt ångest

En annan fördel med att ta ett varmt bad eller simma i en pool är att det kan hjälpa till att sänka ångestnivåer. Detta beror på det värme som vattnet utsätter kroppen för, samt den avslappnade miljön som en pool eller ett spabad erbjuder.

Förbättrad social samvaro

Slutligen är en pool eller ett spabad på tomten också ett utmärkt sätt att förbättra social samvaro och skapa minnen tillsammans med familj och vänner. Du kan anordna poolpartyn, ha en simtävling med familjen eller bara njuta av en avkopplande kväll medan du sitter i vattnet.

Att ha en pool eller ett spabad på tomten kan vara en stor investering men de hälsofördelar som de erbjuder gör det värt det. Oavsett om du vill träna, reducera stress eller bara ha kul med familjen och vännerna är en pool eller ett spabad en utmärkt lösning.

Att välja en hälsosam spabadmiljö är också viktigt för att få maximala hälsofördelar. Se till att välja en miljö med låga kemikalier och bakterier samt en vattenreningsmetod som säkerställer renheten i vattnet.

Sammanfattningsvis kan en pool eller ett spabad på tomten göra underverk för din hälsa genom att ge dig möjlighet att reducera stress, träna, förbättra din sömn och samvaro med familj och vänner. Så om du vill förbättra din hälsa och ha kul samtidigt överväg att installera en pool eller ett spabad idag.

Artiklar om Spa och Bad

Pooltrenderna för 2023

Smarta pooler Den ökande användningen av teknik för att automatisera och förbättra poolunderhåll och energieffektivitet har lett till smarta pooler. Dessa pooler använder sig av

Läs mer »
Örtbad

Örtbad

Vad sägs om att koppla av i ett härligt örtbad, njuta av väldoftande olja, avslappnande musik i dina öron och levande ljus som ger ett

Läs mer »
Ljusterapi

Ljusterapi

På många SPA-anläggningar börjar ljusterapi komma in på behandlingsalternativen. Ljusterapi är bra vid nedstämdhet, för i brist på dagsljus under höst- och vinterhalvåret blir många

Läs mer »