Helhetshälsa ger inre framgång

Vi borde unna oss mer tid till att ta hand om oss själva och sätta oss själva i främsta rum en stund. Unna oss lyxen att koppla bort allt, stilla tankarna och kroppen. Det inre välbefinnandet är så otroligt viktigt för att det yttre välmåendet ska vara i balans.

Dagens höga tempo påverkar hälsan. För att må bra måste vi ta hand om vår hälsa och se till att vi får en sund personlig balans. Människor som mår bra presterar så mycket bättre! Man kan ta hjälp av extern kompetens med kroppsbehandlingar, personlig coaching, rådgivning och föreläsningar inom hälsa och kost – antingen som företagare eller privat.

För den som befinner sig i arbetslivet kan ett inre välbefinnande ge mångdubbelt tillbaka. Detta bl.a i form av trivsel givetvis, men också rent ekonomiskt. Är man piggare, friskare och effektivare så minskar både korttids- och långtidssjukfrånvaron på arbetsplatsen. För ett företag är friskvård dessutom avdragsgillt.

Att hitta det som passar en själv för att finna sin inre ro är det viktiga. Inre framgång är när man är ärlig mot sig själv, lyssnar till sin inre röst och kollar vad man verkligen vill göra. Att ta makten över sitt inre och kanske få ordning på sin mindre disciplinerade del som vill ta en extra bit choklad eller stanna för länge på festen. En del mår bra av att läsa filosofi, andra av att utöva yoga. En del har övat upp förmågan till total avkoppling i ett par minuter, oavsett när eller var de befinner sig. Vad man gör spelar mindre roll än att man faktiskt gör något.

Negativa tankar kan fullständigt förgifta en hel dag eller ett helt liv. Det finns många olika vägar att gå för att avhjälpa dessa tankar, det är bara den egna viljan som sätter gränser!

Alla har möjlighet till ett hälsosammare liv där vi kan påverka vår livsstil. Investera i din hälsa – det är aldrig för sent att börja!

Du gillar säkert även...