Annons

Idealguiden.se - Skönhet & Hälsa | SPA | Hudvård | Hårvård | Träning | Kost | Vikt

JYI=

  Visar artikel 1 - 10 av 79 Nästa

Verkmästar'n i magen!

Kommentera inlägg Postat: 2009-06-09 14:19

Förra veckan handlade jag sent på kvällen. Jag hade ett ärende till kiosken utanför kassorna. Före mig stod en tjej som skulle hämta ut ett paket, men något strulade och kassabiträdet verkade helt handlingsförlamad. Till slut frågade han vad jag hade för ärende. Jag köpte ett par lotter och frågade om det är långsamt ikväll?


Nja, det visade sig att han egentligen inte hade utbildning för att sköta kiosken, utan blivit inkallad att ersätta någon annan, som han väntade på skulle återkomma. Därför dröjde det med tjejens paket, han hade väl inte rutiner på utlämning.


-"Jaha" sade jag, "de har kallat upp dig från knäna då!"


Killen såg ut som ett frågetecken.


-"Jae.. som i Magnus Härenstams sketch.. Verkmästar'n i magen?"


Den hade han aldrig hört talas om tidigare, men så var han också ganska ung. Jag förklarade lite snabbt att Magnus gör rollen som verkmästaren i magen på en man som är på fest. De är underbemannade i magen och får kalla upp folk från knäna (dvs partykillen lär väl ramla omkull).


Skämten i en monolog blir inte så bra när man måste rycka något ur sitt sammanhang...

Av anders

Hallå!

Kommentera inlägg Postat: 2009-05-25 09:48

Hej, är den här påslagen? Det är snart ett år sedan jag skrev sist. Tänk så fort tiden går, och ändå har jag inget speciellt att berätta.

Av anders

United States of Dubbelmoral?

Kommentera inlägg Postat: 2008-07-01 12:43

Jag läste att för att de amerikanska skyttarna i OS - pistolskytte, lerduva osv - ska få åka till Peking var de tvungna att kontakta presidenten som å deras vägnar ber kongressen om tillstånd. Orsaken är nämligen att USA har väldigt strikta lagar om vapenexport, och i det ingår tydligen att personligen föra ut egna vapen.


Hm.. samtidigt finns det en ganska stark lobby för rätten att äga och bära vapen, och åtminstone fram tills för något år sedan lär man i många delstater kunnat köpa ett skjutvapen över disk bara man kunde identifiera sig. Numera tror jag det råder ett dygns väntetid innan man får ut vapnet.


Luktar inte det lite dubbelmoral? Jag vet inte ens om de pistoler som används i sportskytte går att ladda och använda för att skada eller döda någonting med, men förmodligen är det vapen som vapen.

Av anders

Morgonpigg?!

Kommentera inlägg Postat: 2008-05-21 11:28

Jag vaknar normalt 06.30 för att lite lugnt komma igång på morgonen och åker till jobbet strax före halv åtta. I morse däremot vaknade jag med ett ryck, fick för mig att jag försovit mig en timme, rusade för att klä på mig och ut till bilen. Först då lugnade jag ner mig och tittade på klockan. Den var 06.45. Långnäsa på mig, jag hade lurat mig själv att stressa, men det var ändå bra eftersom jag hade några ärenden innan jag skulle till jobbet.


Nu blir nätterna allt ljusare, och har jag den dåliga ovanan (?) att inte fälla för persienner eller gardiner utan sover med fönster med full insyn. Visserligen bor jag så det inte är någon insyn, men solen skiner ju ändå. Trots allt föredrar jag att vakna i förtid av att det är ljust än att vakna i ett mörkt rum. När jag var yngre och vi bodde i sommarstugan på semestern ville jag gärna ha en glipa nedanför rullgardinen så ljuset kunde sippra in. Om jag vaknar i relativt mörker känner jag mig helt zonkad.. fast det kan jag göra ändå beroende på hur mycket jag hunnit sova.

Av anders

Ingenting till salu!

Kommentera inlägg Postat: 2008-05-09 14:38

Idag stötte jag på den här bannern på Aftonbladets webbsida:Hm.. är inte det ganska tveksam reklam för de kategorier som det inte finns några objekt alls i? Kanske det var tänkt för säljare som skulle se att fältet är ledigt...

Av anders

Avvikande i Arboga?

Kommentera inlägg Postat: 2008-04-29 10:17
Även lokalradions journalister kan sätta smaskiga rubriker, eller vad sägs om
Politiker får utbildning i sexualitet? Första meningen i själva artikeln är också bra:

I Arboga ska nu politikerna lära sig mer om diskriminering av homo- och bisexuella och transpersoner.

Jag tycker att ordet "undvika" borde ha ingått där på något sätt. Annars kan man nästan lika gärna utläsa det som att politikerna i Arboga ska lära sig bli bättre att diskriminera HBT-personer. Det vore å andra sidan en ganska uppseendeväckande nyhet!
Av anders

Knake-li-brak-låten!

Kommentera inlägg Postat: 2008-04-15 17:02
Jag gillar att knäcka leder. Ända sedan jag var liten brukar jag knäcka till knogarna, och i mina unga år t.o.m. drog jag i fingrarna rätt ut så det skulle knäcka ordentligt. Det gör jag inte idag!

Men visst är det skönt när man är stel och böjer nacken så det säger KNAAK. En del kan knäcka på ryggraden, höfterna, knäna och tårna också, men det har jag inte riktigt fått kläm på. Jag nöjer mig med nacke, axlar, armar och fingrar.

Är det någon annan som njuter av knäckta leder, eller tillhör ni de som avskyr ljudet? Många tycker att det låter rent obehagligt, och det kanske det gör.. men desto skönare att göra det. Hm, nu lät det som jag beskrev något Helt Annat. :-o
Av anders

Nu inleds stambytet!

Kommentera inlägg Postat: 2008-03-25 08:01
Den fastighet jag bor i är lite drygt 40 år gammal, och nu är det dags för stambyte. För min del inleds det idag, med inplastning av hall + köksgolv och så ska de plocka ut badkaret. I morgon börjar de väl gå loss med maskiner i badrummet.

Fyra arbetsveckor ska det ta. Efter c:a två veckor får man provisoriskt en toalettstol tillbaksmonterad. Före dess får man sköta alla toalettbestyr i sanitetsvagnar. Hur det blir med vatten till köket: matlagning, diskning återstår att se. Vid tillfälle får jag lägga in en bild i bloggen.
Av anders

Kindergarten cop!

Kommentera inlägg Postat: 2008-03-07 10:02
En familj bestående av mamma, pappa och två barn, 5 resp. 1 år gamla befann sig i en fjällstuga i Funäsdalen. Båda föräldrarna drabbades av akut matförgiftning och orkade inte ta hand om barnen. Då ringde de efter polisen, som fick göra en annorlunda utryckning. Två kvinnliga polisassistenter (är det lägsta tjänstgöringsgraden som polis?) fick åka snöskoter och pulsa 500 meter i djup snö för att under några timmar ta hand om barnen.

Det är kanske det närmaste man kommer Arnold Schwarzeneggers roll som polis utklädd till förskolelärare.
Av anders

Skillnad på vinst och vinst

Kommentera inlägg Postat: 2008-02-22 14:15
Aftonbladet skriver om f.d. fotbollspelaren Anders Limpars tipsbutik med rubriken Limpars butik drog in 24 miljoner i vinst på huvudsidan.

Det låter ju smått fantastiskt med en liten spelbutik som gör en vinst på 24 miljoner, väl värdigt ett medelstort tillväxtföretag. Hur gör karl'n?

Ja, om man nu läser lite mer noga, har alltså butikens kunder haft spelvinster på totalt 24 miljoner på ett år. Det är också imponerande, men vad jag förstår får inte Limpar eller ev. andra ägare till spelbutiken ens procentuell utdelning på kundernas vinster?

Är rubriken ovan felaktig? Nja, det hade kunnat stå Limpars butik sålde vinster för 24 miljoner fast det är inte heller helt korrekt, många tipssystem har kunderna själva knåpat ihop. Men klart missvisande och kanske ett önsketänkande i alla fall.
Av anders
Annons