Annons

Idealguiden.se - Skönhet & Hälsa | SPA | Hudvård | Hårvård | Träning | Kost | Vikt

Du är här: Inspiration » Kroppsterapi » Zonterapi

ZONTERAPI

Fotzonterapi är en behandlingsform inom alternativmedicin, tillhör troligtvis en av de äldsta kända metoderna för självläkning. Det går ut på att man med hjälp av fingertoppar masserar och trycker på olika punkter eller zoner under fötterna. Det finns en förbindelse mellan de inre organen och våra fötter. Man kan upptäcka och behandla, både på kort och lång sikt, olika störningar som man har i kroppen.


Man löser upp inre spänningar, stimulerar blodcirkulationen, lymfcirkulationen, hormonproduktionen och hjälper kroppen att göra sig av med slaggprodukter. Man hjälper alltså kroppen att läka sig själv!


Zonterapi har använts sedan lång tid tillbaka bland annat i Kina, Indien och av indianerna. En amerikansk läkare William H Fitzgerald utvecklade metoden i början på 1900-talet och 1970 kom zonterapin till Sverige.


När man har problem med något organ eller kroppsdel så finns det en motsvarande punkt på fötterna som är väldigt känsligt för tryck. När zonterapeuten trycker på foten och man känner smärta så är det obalans i en viss zon. Behandlingen gör så att cirkulationen ökar och kroppen kan därefter börja sin egen läkning. Genom att trycka och massera dessa zoner kan man stimulera organen eller kroppsdelen att självläka. Med zonterapi kan man fastställa var problemet ligger och behandla det. Med zonterapi kan man bland annat behandla sömnlöshet, rygg- och nackbesvär, matsmältnings- och gallbesvär, urinvägsproblem, klimakteriebesvär, barnlöshet, huvudvärk, migrän, stress, oro, astma, allergi, eksem med mera.


Det finns många olika teorier vad som händer i kroppen när man utövar zonterapi, många tror att farliga ämnen, som kroppen inte klarar av att utsöndra, samlas i nervändarna i fötterna, där det till sist bildas kristaller och som stoppar cirkulationen. Med zonterapi bryter man ner dessa kristaller så att cirkulationen kan sätta fart igen.


För att få med nästan hela kroppen så kan man göra zonterapi både på fötter, händer och öron. Med zonterapi kan du återställa kroppens balans och naturliga energier, förmågan att läkas underlättar. Du behöver inte gå till en zonterapeut för att få behandling, utan du kan själv lära dig att utföra zonterapi.

Sök företag med verksamhet inom detta ämne.

ARTIKLAR

Kinesiologi och Manuell Muskeltestning

Kinesiologi och Manuell Muskeltestning

Kinesiologi och manuell muskeltestning är en del av alternativmedicinen och naturläkekonsten. Kinesiologi är modern västerländsk fysiologi, anatomi och rörelselära Läs mer »
Basal Kroppskännedom

Basal Kroppskännedom

Detta är en sjukgymnastikform där man både ser till kropp och själ. Man vill finna, förstå och förstärka de resurser som kroppen redan äger. Läs mer »
Thaimassage

Thaimassage

Thaimassage beskrivs ofta som en mix mellan massage, yoga, shiatsu och akupressur. Används för att få balans och energi i kroppen och göra kroppen smidig och avspänd. Läs mer »
Bli lycklig och få energi av chokladmassage

Bli lycklig och få energi av chokladmassage

Choklad är inte bara gott, det är även nyttigt. Choklad innehåller samma ämnen som i antidepressiva mediciner och gör dig avslappnad, glad och pigg. Läs mer »
Kraniosakral terapi

Kraniosakral terapi

Detta är en mjuk terapiform där man behandlar ansiktets och skallens alla ben i relation med ryggradens kotor. Man kan behandla väldigt djupt eftersom det inte bildas något motstånd, kroppen själv visar hur den vill bli behandlad. Läs mer »
Body Harmony

Body Harmony

Lyssna till kroppens signaler, känslor och tankar. Lär känna din kropp och ditt sinne. Body Harmony är beröring, andning och närvarande avslappnade sinnen. Läs mer »
Zonterapi

Zonterapi

Fotzonterapi är en behandlingsform inom alternativmedicin, tillhör troligtvis en av de äldsta kända metoderna för självläkning. Läs mer »
Akupunktur

Akupunktur

Akupunktur är en av behandlingsformerna inom traditionell kinesisk medicin sedan tusentals år som används vid sjukdom eller för att ge smärtlindring. Läs mer »
Annons