Annons

Idealguiden.se - Skönhet & Hälsa | SPA | Hudvård | Hårvård | Träning | Kost | Vikt

Du är här: Inspiration » Kost/Vikt » Träning Hälsa Mat Välbefinnande

TRÄNING HÄLSA MAT VÄLBEFINNANDE

Skynda, jäkta, hinna mer.. oftast blir det bara pannkaka av alltihop eftersom vi stressar så inget blir gjort. Vi ska vara tillgängliga hela tiden både på arbetet och på fritiden via mobiltelefoner, bärbara datorer, e-post mm. Inte undra på varför vi mår som vi gör i dagens informationssamhälle.


Alla människor behöver äta en riktigt sammansatt kost och fysisk aktivitet för att må bra, man måste rör på sig. Men nu förtiden måste man inte vara en typisk idrottare för att kunna få må bra, utan det är en daglig motion som vi alla måste se till att få.


Vi blir fetare och fetare, så fort vi blir hungriga kan vi lätt och snabbt åtgärda detta genom att köpa någon sorts snabbmat bla på bensinmacken, kiosken, affären, varuhuset. Det finns väldigt lättillgängligt och vi behöver inte gå hungriga. Många har idag en felaktig livsstil som gör att vi får diabetes, hjärtinfarkter cancer mm.


Det är på grund av fet mat, dåligt med motion, cigaretter, jäkt och stress som viktproblemen ökar i Europa. Det bidrar till sjukdomar som är fettrelaterade. Vi måste försöka se till att få ett stopp på denna överviktsepedemi! Förr fick vi fett från smör, mjölk och grädde, men nu äter vi olika lätt-produker av dessa istället, idag kommer fettet ifrån snabbmat som korv, pizza, hamburgare mm.


Vi skippar lunchen tillsammans med våra arbetskamrater för att jobba istället eller uträtta en massa ärenden, och tar sen en macka framför datorn. Borta är den sociala gemenskapen, rythmstrukturen och möjligheten att få äta i lugn och ro, kunna koppla av och sänka stressnivån för att samla kraft för återstoden av dagen.


Vi går eller cyklar inte till arbetet längre - vi tar bilen. Går inte i trapporna – utan tar hissen. Istället för att gå ut och hoppa hopprep, leka i skogen, hoppa hage, spela ruta – sitter vi framför datorn. Så är det undra på att både barn och vuxna ökar i vikt? Hoppa av bussen några hållplatser tidigare, parkera bilen lite längre bort, gå ut och lek istället för att låta barnen knäppa på datorn, så ni får luft och lite extra vardagsmotion.


Vi måste äta mer hälsoriktig mat, motionera för att må bra till kropp och själ och för att hålla oss friska och få mer energi. Haka inte på alla trender i mat- och motionsväg som vi överröses med i tv, radio, tidningar, annonser och annan reklam, det är bra att hålla lite distans till det man ser och hör och hitta en egen väg att förbättrar hälsan.


Det bästa är att börja i liten skala när man ska förändra sin hälsa. Träna eller kurbanta intensivt några veckor för att sedan lägga av är ingen hit, särskilt om vi misslyckas och tappar lusten helt. Börja med en förändring som du ska kunna hålla för resten av livet. Ät mat och se alltid till att du har något sorts grönsak och att du mellan målen äter en frukt.


Ingen har tid, ingen hinner, det är bara stress, stress, stress. Vi hinner inte laga riktig mat, vi hinner inte umgås, vi hinner inte göra det vi vill.


Istället för att koppla av tex med en bok eller en promenad så väljer vi den avkoppling som är enklast, att sätta oss framför tv-apparaten. För att vi inte orkar ta oss för något annat, för att vi går i ett inrutat mönster och för att vi aldrig kommer till skott.


Men om vi stannar upp och funderar, hur och vad prioriterar vi? Är det inte dags att vi tar oss en funderare om vi vill fortsätta stressa på samma vis och att vi bestämmer oss vad vi tycker är viktigt här i livet? Istället för att bara jäkta vidare så att vi inte mår bra i själen.


Det gäller att finna sin balans i tillvaron och ingen annan än du själv kan åstadkomma det. Det kan vara att eftersom vi enbart i tanken vet att vi har olika alternativ till avkoppling, att den finns tillgänglig, att vi kan plocka fram det om vi vill och känner för det kan göra att vi ökar vårt välbefinnande enbart för att vi vet om det, och en dag så kanske vi gör slag i saken?


Vår stund på jorden är alldeles för kort och det gäller att göra sitt bästa för att få ett sånt bra liv som möjligt. Men vem vet... i nästa liv kanske vi vet hur vi vill leva…

Sök företag med verksamhet inom detta ämne.

ARTIKLAR

Du vet väl...

Du vet väl...

Du vet väl att om du äter varm mat så mättar det mer än om du äter kall mat. Varm mat förbränns fortare och ger en bättre mättnadskänsla. Så om det bara blir en smörgås eller sallad till lunch kom då ihåg att dricka en varm kopp te till. Läs mer »
Årstiderna

Årstiderna

Företaget Årstiderna levererar ekologiska grönsaker och frukter i en trälåda direkt hem till din dörr. Läs mer »
Kolesterol

Kolesterol

Vad är det och varför är det så farligt? Hjärt-kärlsjukdomar har ett tydligt samband med för höga kolesterolvärden i blodet. Men med rätt kosthållning kan du få dina blodfetter i balans. Läs mer »
Olika bantningsmetoder – funkar det egentligen?!

Olika bantningsmetoder – funkar det egentligen?!

Många av oss har testat en hel massa olika metoder för att bli smalare. Dricka pulver, äta ett piller, fruktbantning mm. Listan kan göras lång... Läs mer »
Kost – lev längre med rätt kost

Kost – lev längre med rätt kost

Vi åldras inte i samma takt som förr vilket märks på de flesta, vissa 40-åringar ser ut som 30-åringar och för en del människor är det tvärtom att de ser äldre ut än vad de i själva verket är. Läs mer »
Kosttillskott

Kosttillskott

Vitaminer och mineraler i koncentrerad form kallas kosttillskott. Kosttillskott är tänkta att komplettera den vanliga kosten och säljs antingen som kapslar, tabletter, pulver, örter eller växtextrakt i koncentrerad form. Men behövs kosttillskott? Läs mer »
Se upp - ätstörningarna ökar och allt fler drabbas

Se upp - ätstörningarna ökar och allt fler drabbas

Tyvärr så är det alldeles för många som drabbas av någon form av ätstörning. Det är främst kvinnor som drabbas men man uppmärksammar alltmer att även män drabbas. Läs mer »
Träning Hälsa Mat Välbefinnande

Träning Hälsa Mat Välbefinnande

Skynda, jäkta, hinna mer.. oftast blir det bara pannkaka av alltihop eftersom vi stressar så inget blir gjort. Läs mer »
Annons