Annons

Idealguiden.se - Skönhet & Hälsa | SPA | Hudvård | Hårvård | Träning | Kost | Vikt

Du är här: Inspiration » Kroppsterapi » Thaimassage

THAIMASSAGE

Thaimassage beskrivs ofta som en mix mellan massage, yoga, shiatsu och akupressur. Används för att få balans och energi i kroppen och göra kroppen smidig och avspänd. Man arbetar med kroppens energilinjer, stretchar musklerna så att energiflöden öppnas upp. Metoden grundades för 2500 år sedan i Indien och har sedan spridits och utvecklats i Thailand.


Massören tar hjälp av hela sin kropp under behandlingen, av fingrar, händer, knän, fötter och armbågar, stretchar alla muskler och trycker på olika punkter. Musklerna töjs ut och har bra effekt på stela och korta muskler. Behandlingen ger bland annat avslappning som är väldigt djup och effektiv, löser upp spänningar och blockeringar i kroppen, gör immunförsvaret bättre, ökar blodcirkulationen, öppnar och stärker energiflödet, förbättrar matsmältning och ger en bättre sömn.


Människor som har stressat i flera år kan få fysisk och psykiska blockeringar som framkallar värk och smärta, de löses upp av massagen, inställningen till livet blir mer harmoniskt, samt att leder och muskler mjukas upp. Kroppen är en helhet och ska må bra, därför ser man med thaimassagen till att arbeta igenom hela kroppen. Man kanske har ont på ett speciellt ställe med roten till problemet kan komma från någon annan del. Magen är betydelsefull, enligt thailändskt synsätt är den ett av de viktigaste områdena, där spänningar har en förmåga att samlas – kroppens känslomässiga centrum. Thaimassagen är mycket effektiv för att lindra/bota tex spänningshuvudvärk, stela axlar och nacke och ryggbesvär.


På en tunn matta på golvet utförs behandlingen, ingen olja behövs då den som får behandlingen har kläder på sig tex mjukisbyxor och en t-shirt. Med hjälp av thaimassage får man avkoppling och blir mjuk i kropp och själ.


Thaimassage kallas även för yoga för lata, eftersom många av rörelserna liknar yogaställningar och har samma effekt, men här är det någon som gör grovjobbet åt en och man behöver inte själv anstränga sig. Varje massage anpassas efter varje individ, eftersom att alla människor är olika och har olika krämpor. Tänk på att inte äta 1 timme innan behandlingen.


Om det är första gången man går på Thaimassage rekommenderas en 90 minuters behandling och priset är ca 500 kronor.

Sök företag med verksamhet inom detta ämne.

ARTIKLAR

Basal Kroppskännedom

Basal Kroppskännedom

Detta är en sjukgymnastikform där man både ser till kropp och själ. Man vill finna, förstå och förstärka de resurser som kroppen redan äger. Läs mer »
Kraniosakral terapi

Kraniosakral terapi

Detta är en mjuk terapiform där man behandlar ansiktets och skallens alla ben i relation med ryggradens kotor. Man kan behandla väldigt djupt eftersom det inte bildas något motstånd, kroppen själv visar hur den vill bli behandlad. Läs mer »
Body Harmony

Body Harmony

Lyssna till kroppens signaler, känslor och tankar. Lär känna din kropp och ditt sinne. Body Harmony är beröring, andning och närvarande avslappnade sinnen. Läs mer »
Om massage och annan kroppsterapi

Om massage och annan kroppsterapi

Här finner du metoder både för friskvård och mot skador, bl.a. massage. För att utföra någon form av kroppsterapi yrkesmässigt krävs det att man har en gedigen utbildning. Läs mer »
Kinesiologi och Manuell Muskeltestning

Kinesiologi och Manuell Muskeltestning

Kinesiologi och manuell muskeltestning är en del av alternativmedicinen och naturläkekonsten. Kinesiologi är modern västerländsk fysiologi, anatomi och rörelselära Läs mer »
Akupunktur

Akupunktur

Akupunktur är en av behandlingsformerna inom traditionell kinesisk medicin sedan tusentals år som används vid sjukdom eller för att ge smärtlindring. Läs mer »
Ayurveda – kunskap om livet

Ayurveda – kunskap om livet

Ayurveda är en terapiform som är en urgammal indisk hälsovetenskap där den enskilda människan sätts i ett helhetssammanhang. Ayur betyder livet Läs mer »
Hot Stone

Hot Stone

Hot Stone Terapi - är en tusenårig tradition från fjärran östern. Med hjälp av värmen från stenarna och aromadofter går behandlingen ner på djupet och är mycket avslappnande och behaglig för kropp och själ. Läs mer »
Annons