Annons

Idealguiden.se - Skönhet & Hälsa | SPA | Hudvård | Hårvård | Träning | Kost | Vikt

Du är här: Inspiration » SPA » Örtbad

ÖRTBAD

Vad sägs om att koppla av i ett härligt örtbad, njuta av väldoftande olja, avslappnande musik i dina öron och levande ljus som ger ett behagligt sken. Uppiggande, utrensande eller avslappnande - örtolja väljer du efter din sinnesstämning.

Släppa alla funderingar och krav och bara slappna av och låta tankarna sväva fritt. När du ligger i ett örtbad låter du din hud ta upp ämnen från oljan och även ditt sinne påverkas av doften.

Du får kanske krypa ner i ett genuint träbadkar eller ett badkar där du kan låta dig masseras av sköna cirkulerande jetstrålar samtidigt som örtoljan verkar.

Det finns många olika kombinationer som erbjuds, många har olika paket som till exempel en skrubb/peelingbehandling innan ditt örtbad, för att sedan fortsätta med en ansiktsmask eller en ansiktsmassage eller att efter det avslappnade badet följa upp med en rygg och nackmassage. Variationerna är många, hör efter vad ditt SPA erbjuder.

Olika örter och dess effekt:

Citronmeliss - rogivande och milt lugnande. Muskelavslappnande och har en uppfräschande inverkan.

Kamomill - avslappnande och rogivande. Mjukgörande, återfuktar torr och känslig hud.

Rosmarin - milt uppiggande, samtidigt lugnande.

Tallbarr - ökar cirkulationen och är uppiggande, allmänt stärkande och muskelavslappnande.

Timjan - ökar motståndskraften mot förkylning, även slemlösande.

Eucalyptus - stärker immunförsvaret och livar upp själen. Stimulerande.

Vildblomma - utrensande och värmande. Mjukar upp stela leder och ömma muskler.

Lavendel - ökar motivationen och välbefinnandet, även lugnande.

Lindblomma - balanserar kropp och själ. Avkopplande.

Sök företag med verksamhet inom detta ämne.

ARTIKLAR

Om SPA - ursprung och tradition

Om SPA - ursprung och tradition

Visste du att SPA betyder Salus Per Aqua, dvs hälsa genom vatten? Det finns olika möjliga ursprung av ordet SPA. Läs mer »
Lerbehandling

Lerbehandling

Att bli behandlad med lera är ett gammalt fenomen. Ända sedan den moderna läkekonstens fader Hippokrates dagar sisådär 400 år före Kristus, har många låtit sej attraheras av lerans terapeutiska egenskaper. Läs mer »
Att vara man på SPA

Att vara man på SPA

De män som tycker att det är fjolligt att åka på SPA har ännu inte varit och fått några behandlingar på ett SPA. Som tur är bli denna kategori av män allt färre och de flesta män tycker det är skönt och avkopplande Läs mer »
Vett och etikett på SPA

Vett och etikett på SPA

Innan du åker på SPA råder vi dig att titta igenom och boka behandlingar i förväg. Du kommer med all sannolikhet att få en professionell spa-behandling. Ta det lugnt, ha det skönt, njut och låt andra ta hand om Dig. Läs mer »
Mitt eget spa

Mitt eget spa

Igår tog jag mig tid att göra något jag länge längtat efter – en hel kväll för att enbart pyssla om mig själv. Unna mig en avkopplande och rogivande spa-kväll, där känslan av att låta all stress få flyta bort i ett varmt bad. Läs mer »
SPA – en resa med kropp och själ

SPA – en resa med kropp och själ

Jag och en väninna kände oss ganska utkörda efter en lång mörk höst och en hetsig jul och vi bestämde oss för att åka på SPA. Läs mer »
Flyt minskar stressrelaterad smärta

Flyt minskar stressrelaterad smärta

Behandling som innebär att man flyter i stora tankar med saltvatten, så kallad floating, är effektiv mot långvarig stressrelaterad smärta. Läs mer »
Örtbad

Örtbad

Vad sägs om att koppla av i ett härligt örtbad, njuta av väldoftande olja, avslappnande musik i dina öron och levande ljus som ger ett behagligt sken. Läs mer »
Annons