Annons

Idealguiden.se - Skönhet & Hälsa | SPA | Hudvård | Hårvård | Träning | Kost | Vikt

Du är här: Inspiration » Kroppsterapi » Öronljus – vad är det?

ÖRONLJUS – VAD ÄR DET?

Jag har sett ordet några gånger men aldrig förstått vad som menas med öronljus?! Blev nyfiken när jag såg det igen häromdagen och tog reda på vad som menas och hur det fungerar:


Behandling med öronljus kommer bland annat från indianerna, där det är en gammal beprövad folkmedicinsk tradition. Det rensar hörselgångarna från bla föroreningar och vaxproppar.


Forskare har inte kommit fram till att denna behandlingsform fungerar, utan kan orsaka bla infektioner, brännskador eller att trumhinnan punkteras. Det finns alltså inga vetenskapliga bevis, men det finns personer som har öronproblem som öronljusbehandlingen fungerar perfekt på.


Ljuset är ett rör av bivax och örter. När ljuset tänds bildas det ett undertryck av värme så att vaxproppar, avlagringar och skräp mjukas upp och kan sugas ut, och trumhinnan får en mjuk massage av luftvibrationerna. För personer som ofta har förkylningar, bihåleproblem och mycket vax kan det vara värt att prova denna behandling. Kan även lindra vid tinnitus, huvudvärd och öronsus, irritationer, nedsatt hörsel, eksem eller vara till hjälp före en flygresa om man har tryckförändringsproblem.


När behandlingen utförs ligger personen på sidan och öronljuset tänds och stoppas i ena örat. Med hjälp av det ihåliga vaxljuset suger lågan upp luft, som förbränns med vaxhaltiga gaser. Från örat samlas föroreningar på ljusets innerväggar och under proceduren är det ett popcorn-liknade läte. Det tar ca 10-15 minuter innan ljuset har brunnit ner och behandlingen är klar på ena örat. Ljuset öppnas och man kan då se hur mycket slaggprodukter som funnits i örat.


När behandlingen är klar känns det rent, minskat sus och hörseln är bättre. Man får inte behandlas med öronljus vid akut öroninflammation eller om rör nyligen opererats in.


Behandlingen tar ca 30 minuter för båda öronen och kostar ungefär 200 kronor.

Sök företag med verksamhet inom detta ämne.

ARTIKLAR

Om massage och annan kroppsterapi

Om massage och annan kroppsterapi

Här finner du metoder både för friskvård och mot skador, bl.a. massage. För att utföra någon form av kroppsterapi yrkesmässigt krävs det att man har en gedigen utbildning. Läs mer »
Thaimassage

Thaimassage

Thaimassage beskrivs ofta som en mix mellan massage, yoga, shiatsu och akupressur. Används för att få balans och energi i kroppen och göra kroppen smidig och avspänd. Läs mer »
Ayurveda – kunskap om livet

Ayurveda – kunskap om livet

Ayurveda är en terapiform som är en urgammal indisk hälsovetenskap där den enskilda människan sätts i ett helhetssammanhang. Ayur betyder livet Läs mer »
Kinesiologi och Manuell Muskeltestning

Kinesiologi och Manuell Muskeltestning

Kinesiologi och manuell muskeltestning är en del av alternativmedicinen och naturläkekonsten. Kinesiologi är modern västerländsk fysiologi, anatomi och rörelselära Läs mer »
Zonterapi

Zonterapi

Fotzonterapi är en behandlingsform inom alternativmedicin, tillhör troligtvis en av de äldsta kända metoderna för självläkning. Läs mer »
Massage – en lisa för själen

Massage – en lisa för själen

När eller var kan man njuta mer än i händerna på en bra massör? Enligt min mening – ingenstans! Läs mer »
Akupunktur

Akupunktur

Akupunktur är en av behandlingsformerna inom traditionell kinesisk medicin sedan tusentals år som används vid sjukdom eller för att ge smärtlindring. Läs mer »
Bli lycklig och få energi av chokladmassage

Bli lycklig och få energi av chokladmassage

Choklad är inte bara gott, det är även nyttigt. Choklad innehåller samma ämnen som i antidepressiva mediciner och gör dig avslappnad, glad och pigg. Läs mer »
Annons