Annons

Idealguiden.se - Skönhet & Hälsa | SPA | Hudvård | Hårvård | Träning | Kost | Vikt

Du är här: Inspiration » SPA » Olika varianter av ansiktsmasker

OLIKA VARIANTER AV ANSIKTSMASKER

Med en ansiktsmask hjälper du din hud att bli ren och mjuk. Den rengör på djupet och förser din hud med fukt och vitaminer. Se till att göra en ansiktsmask kontinuerligt då kan din hud tillgodogöra sig den dagliga hudvården bättre.

Innan en ansiktsmask appliceras rengörs huden ordentligt, döda hudceller avlägsnas med en ansiktspeeling.

Beroende på hudtyp anpassas en ansiktsmask som passar just din hud, masken appliceras på ansikte och hals, eventuellt dekolletaget, man undviker området runt ögon och läppar.

Lermask är djuprengörande och passar dig med normal/fet hud. Har du känslig hud bör du undvika lermasker. Joner i leran är negativt laddade och drar till sig orenheter i huden som är positivt laddande. Orenheter och överskottsfett sugs upp och porerna kan slutas. Lermasken ska ej komma för nära ögonen eftersom huden där är finare och tunnare.

Vitaminmask är som näring till din hud. Får igång blodcirkulationen och ger huden skydd mot fria radikaler och återställer fett- och fuktbalans. Tillför fukt och energi och huden återfår sin fräscha lyster.

Fuktmask passar de flesta hudtyper, men bäst för känslig och torr hud. Den återställer fuktbalansen och gör huden smidig och mjuk. Den är särskilt bra under vinterhalvåret då ansiktet har en tendens att bli väldigt torrt. Berikar med värdefulla näringsämnen och huden återfår sin elasticitet.

Sök företag med verksamhet inom detta ämne.

ARTIKLAR

Att vara man på SPA

Att vara man på SPA

De män som tycker att det är fjolligt att åka på SPA har ännu inte varit och fått några behandlingar på ett SPA. Som tur är bli denna kategori av män allt färre och de flesta män tycker det är skönt och avkopplande Läs mer »
Örtbad

Örtbad

Vad sägs om att koppla av i ett härligt örtbad, njuta av väldoftande olja, avslappnande musik i dina öron och levande ljus som ger ett behagligt sken. Läs mer »
Lerbehandling

Lerbehandling

Att bli behandlad med lera är ett gammalt fenomen. Ända sedan den moderna läkekonstens fader Hippokrates dagar sisådär 400 år före Kristus, har många låtit sej attraheras av lerans terapeutiska egenskaper. Läs mer »
Ljusterapi

Ljusterapi

På många SPA-anläggningar börjar ljusterapi komma in på behandlingsalternativen. Ljusterapi är bra vid nedstämdhet, för i brist på dagsljus Läs mer »
Vett och etikett på SPA

Vett och etikett på SPA

Innan du åker på SPA råder vi dig att titta igenom och boka behandlingar i förväg. Du kommer med all sannolikhet att få en professionell spa-behandling. Ta det lugnt, ha det skönt, njut och låt andra ta hand om Dig. Läs mer »
Spa för singlar finns!

Spa för singlar finns!

I Österrike har ett spahotell för singlar slagit upp portarna! Aviva Resort och Spa heter hotellet som ligger i övre Österrike nära den tjeckiska gränsen i undersköna St. Stefan im Walde. Läs mer »
Floating - vilket flyt!

Floating - vilket flyt!

Jag fick ett presentkort på en floatingsession i födelsedagspresent eftersom jag hört så mycket om det och givaren visste att jag var nyfiken på att prova. Läs mer »
Mitt eget spa

Mitt eget spa

Igår tog jag mig tid att göra något jag länge längtat efter – en hel kväll för att enbart pyssla om mig själv. Unna mig en avkopplande och rogivande spa-kväll, där känslan av att låta all stress få flyta bort i ett varmt bad. Läs mer »
Annons