Annons

Idealguiden.se - Skönhet & Hälsa | SPA | Hudvård | Hårvård | Träning | Kost | Vikt

Du är här: Inspiration » SPA » Olika varianter av ansiktsmasker

OLIKA VARIANTER AV ANSIKTSMASKER

Med en ansiktsmask hjälper du din hud att bli ren och mjuk. Den rengör på djupet och förser din hud med fukt och vitaminer. Se till att göra en ansiktsmask kontinuerligt då kan din hud tillgodogöra sig den dagliga hudvården bättre.

Innan en ansiktsmask appliceras rengörs huden ordentligt, döda hudceller avlägsnas med en ansiktspeeling.

Beroende på hudtyp anpassas en ansiktsmask som passar just din hud, masken appliceras på ansikte och hals, eventuellt dekolletaget, man undviker området runt ögon och läppar.

Lermask är djuprengörande och passar dig med normal/fet hud. Har du känslig hud bör du undvika lermasker. Joner i leran är negativt laddade och drar till sig orenheter i huden som är positivt laddande. Orenheter och överskottsfett sugs upp och porerna kan slutas. Lermasken ska ej komma för nära ögonen eftersom huden där är finare och tunnare.

Vitaminmask är som näring till din hud. Får igång blodcirkulationen och ger huden skydd mot fria radikaler och återställer fett- och fuktbalans. Tillför fukt och energi och huden återfår sin fräscha lyster.

Fuktmask passar de flesta hudtyper, men bäst för känslig och torr hud. Den återställer fuktbalansen och gör huden smidig och mjuk. Den är särskilt bra under vinterhalvåret då ansiktet har en tendens att bli väldigt torrt. Berikar med värdefulla näringsämnen och huden återfår sin elasticitet.

Sök företag med verksamhet inom detta ämne.

ARTIKLAR

Olika varianter av ansiktsmasker

Olika varianter av ansiktsmasker

Med en ansiktsmask hjälper du din hud att bli ren och mjuk. Den rengör på djupet och förser din hud med fukt och vitaminer. Läs mer »
SPA – en resa med kropp och själ

SPA – en resa med kropp och själ

Jag och en väninna kände oss ganska utkörda efter en lång mörk höst och en hetsig jul och vi bestämde oss för att åka på SPA. Läs mer »
Floating - vilket flyt!

Floating - vilket flyt!

Jag fick ett presentkort på en floatingsession i födelsedagspresent eftersom jag hört så mycket om det och givaren visste att jag var nyfiken på att prova. Läs mer »
Vett och etikett på SPA

Vett och etikett på SPA

Innan du åker på SPA råder vi dig att titta igenom och boka behandlingar i förväg. Du kommer med all sannolikhet att få en professionell spa-behandling. Ta det lugnt, ha det skönt, njut och låt andra ta hand om Dig. Läs mer »
Om SPA - ursprung och tradition

Om SPA - ursprung och tradition

Visste du att SPA betyder Salus Per Aqua, dvs hälsa genom vatten? Det finns olika möjliga ursprung av ordet SPA. Läs mer »
Ljusterapi

Ljusterapi

På många SPA-anläggningar börjar ljusterapi komma in på behandlingsalternativen. Ljusterapi är bra vid nedstämdhet, för i brist på dagsljus Läs mer »
Lerbehandling

Lerbehandling

Att bli behandlad med lera är ett gammalt fenomen. Ända sedan den moderna läkekonstens fader Hippokrates dagar sisådär 400 år före Kristus, har många låtit sej attraheras av lerans terapeutiska egenskaper. Läs mer »
Att vara man på SPA

Att vara man på SPA

De män som tycker att det är fjolligt att åka på SPA har ännu inte varit och fått några behandlingar på ett SPA. Som tur är bli denna kategori av män allt färre och de flesta män tycker det är skönt och avkopplande Läs mer »
Annons