Annons

Idealguiden.se - Skönhet & Hälsa | SPA | Hudvård | Hårvård | Träning | Kost | Vikt

Du är här: Inspiration » Inre välbefinnande » Helhetshälsa ger inre framgång

HELHETSHÄLSA GER INRE FRAMGÅNG

Vi borde unna oss mer tid till att ta hand om oss själva och sätta oss själva i främsta rum en stund. Unna oss lyxen att koppla bort allt, stilla tankarna och kroppen. Det inre välbefinnandet är så otroligt viktigt för att det yttre välmåendet ska vara i balans.

Dagens höga tempo påverkar hälsan. För att må bra måste vi ta hand om vår hälsa och se till att vi får en sund personlig balans. Människor som mår bra presterar så mycket bättre! Man kan ta hjälp av extern kompetens med kroppsbehandlingar, personlig coaching, rådgivning och föreläsningar inom hälsa och kost – antingen som företagare eller privat.

För den som befinner sig i arbetslivet kan ett inre välbefinnande ge mångdubbelt tillbaka. Detta bl.a i form av trivsel givetvis, men också rent ekonomiskt. Är man piggare, friskare och effektivare så minskar både korttids- och långtidssjukfrånvaron på arbetsplatsen. För ett företag är friskvård dessutom avdragsgillt.

Att hitta det som passar en själv för att finna sin inre ro är det viktiga. Inre framgång är när man är ärlig mot sig själv, lyssnar till sin inre röst och kollar vad man verkligen vill göra. Att ta makten över sitt inre och kanske få ordning på sin mindre disciplinerade del som vill ta en extra bit choklad eller stanna för länge på festen. En del mår bra av att läsa filosofi, andra av att utöva yoga. En del har övat upp förmågan till total avkoppling i ett par minuter, oavsett när eller var de befinner sig. Vad man gör spelar mindre roll än att man faktiskt gör något.

Negativa tankar kan fullständigt förgifta en hel dag eller ett helt liv. Det finns många olika vägar att gå för att avhjälpa dessa tankar, det är bara den egna viljan som sätter gränser! Sanna Ehdins bok "Den inre framgången" beskriver väl de vanligaste fallgroparna på vägen mot inre framgång. Den är handgriplig och praktisk med många exempel att känna igen sig i.

Alla har möjlighet till ett hälsosammare liv där vi kan påverka vår livsstil. Investera i din hälsa – det är aldrig för sent att börja!

Karin – levnadsglad levnadscoach

Sök företag med verksamhet inom detta ämne.

ARTIKLAR

Feng Shui

Feng Shui

Spelar möbleringen i hemmet någon roll? Kan man möblera så att man mår bättre? Enligt Feng Shui ska man skapa rum som balanserar enligt de fem grundenergierna som universum består av. Läs mer »
Chakra-balansering

Chakra-balansering

Balans i chakra betyder att man har harmoni i kropp och själ, där de andliga, psykiska och fysiska sidorna möts. Chakra-balansering ska göra oss mer harmoniska och balanserade som människor. Läs mer »
Helhetshälsa ger inre framgång

Helhetshälsa ger inre framgång

Vi borde unna oss mer tid till att ta hand om oss själva och sätta oss själva i främsta rum en stund. Unna oss lyxen att koppla bort allt, stilla tankarna och kroppen. Det inre välbefinnandet är så otroligt viktigt Läs mer »
Stressad - skapa energi med en enkel minimeditation

Stressad - skapa energi med en enkel minimeditation

Har du haft en stressig förmiddag? Är du orolig för något? Ska du ha ett jobbigt möte? Lugn, en enkel meditation efter lunch hjälper dig att få ordning på tankarna. Läs mer »
Lär dig att slappna av

Lär dig att slappna av

Att lära sig att spänna av hjälper oss att må bra. Vi måste kunna varva ner, om vi inte gör det blir det en spänning i kroppen som kan leda till huvudvärk, muskelspänning, trötthet, sömnbesvär, magont eller inre oro. Läs mer »
Sömnbrist

Sömnbrist

Vad är sömnbrist? Hur vet man om man själv lider av sömnbrist? Om man förlorar ca 2 timmars sömn under en natt så kan man säga att det är sömnbrist. Läs mer »
Starta dagen med bra förutsättningar

Starta dagen med bra förutsättningar

Att ha en bra eller dålig dag är något du kan påverka och välja själv. Hur vi upplever och hanterar vissa situationer, som till exempel uppvaknandet på morgonen Läs mer »
Alla vill vi vara lyckliga men vad innebär det?

Alla vill vi vara lyckliga men vad innebär det?

Alla människor har olika uppfattningar om vad lycka faktiskt är. Nedan kan du läsa vår definition om lycka. Läs mer »
Annons