Annons

Idealguiden.se - Skönhet & Hälsa | SPA | Hudvård | Hårvård | Träning | Kost | Vikt

Du är här: Inspiration » Recensioner » GI för hela familjen

GI FÖR HELA FAMILJEN

Nu har Ulrika Davidsson kommit ut med en egen kokbok med GI-mat som är gott och nyttigt för alla åldrar. Ulrika är diplomerad kostrådgivare och driver hälsokostcentret The Diet Shop i Stockholm.

Boken är laddad med 100 recept, enkla vardagsrecept som är anpassade för att passa till alla medlemmar i familjen. Rätter som de flesta tycker om som köttfärssås, pizza, hamburgare finns med men också rätter med nya och fängslande smaker.

I boken finns recept på frukostar, varmrätter, bröd & bullar, mellanmål & utflyktsmat, dip & såser, desserter och olika idéer på recept till barnkalaset.

Gröt med linfrön och torkad frukt, Dinkeltaco, Ugnsbakad lax med citronpesto och bulgursallad, Grillade kycklingklubbor med kikärtscoleslaw, Vegetarisk lasagne, Dinkelminestrone, Morotsbröd, Muffins med blåbär & aprikoser, Tunnbrödsklämma, Smoothies, Morots- och äppeltzatziki och Jordgubbs- och limepannacotta. Visst låter det härligt gott och spännande, och det som är mest fantastiskt är att det är nyttigt också!

Ulrika berättar i boken att innan hon började med GI så brydde hon sig inte om innehållet i olika produkter, köpte allt som var light och som hade låg fetthalt och trodde då att hon var nyttig. Hon kom i kontakt med GI för 5 år sedan för att hon behövde gå ner i vikt. Hon gick då ner 30 kg och har efter det kunna behålla vikten för att GI blev hennes livsstil. Det var inte enbart Ulrika som fick bättre kostvanor och mer motion utan hon lyckades inspirera hela sin familj till ett sundare leverne.

Hon redogör i början av boken att förklara kroppens behov, vad vi behöver för att kunna hålla oss friska, sunda och alerta. Vad frukt och grönsaker är bra för och dess inverkan på kroppen både som barn och vuxen. Vad som är nyttigt att dricka och vad som är bra vanor.

Så låt dig inspireras till ett sunt & hälsosamt liv!

Författare: Ulrika Davidsson
Förlag: ICA bokförlag
Ca pris: 239:-
Inbunden

RECENSIONER

Lindas må bra bok

av Linda Haglund

Linda Haglund har fortfarande de svenska rekorden på både 60 och 100 meter löpning. Men när hon tränar idag, nyss fyllda femtio, handlar det inte längre om att springa så fort som möjligt utan om att må så bra som möjligt. Läs mer »

Chakra – höj din energi

av Anna Selby

I denna bok finns det fullständiga och illustrerade programmet för balansering av dina sju chakran – de "roterande energihjulen" som reglerar vårt energiflöde och avgör nivån för vårt välbefinnande. Läs mer »

GI för hela familjen

av Ulrika Davidsson

Nu har Ulrika Davidsson kommit ut med en egen kokbok med GI-mat som är gott och nyttigt för alla åldrar. Ulrika är diplomerad kostrådgivare och driver hälsokostcentret The Diet Shop i Stockholm. Läs mer »

Lätt och mätt med ViktVäktarna

av ViktVäktarna, översättning Stina Algotson

Att banta behöver inte betyda att man måste gå omkring och vara hungrig, lätt irriterad och allmänt deprimerad. Man kan äta sig mätt på hälsosam och god mat samtidigt som man går ner i vikt. Läs mer »

Hathayoga

av Ulrica Norberg

Författaren Ulrica Norberg är journalist och yogalärare verksam i Stockholm. Hon har en gedigen och mångårig kunskap och erfarenhet av yoga och första mötet med yoga skedde i början av 90-talet då hon bodde i New York. Läs mer »

Smink 18+ och Smink 35+

av Magda Sofia

Det här är två böcker som lär dig grunderna hur vi med hjälp av tekniker, produkter och redskap kan framhäva vårt vackra jag med smink. Läs mer »

Snabbt & Sunt

av Cecilia Lundin

Vad ska du äta till middag? Hur ska det bli gott och nyttigt, samtidigt som det ska vara snabblagat?


För den som vill tillaga något med kyckling, lax eller färs så har ICA Provkök tagit fram en kokbok Läs mer »

Våra bästa GI-recept

av Ola Lauritzson & Ulrika Davidsson

Vill du börja leva sundare och gå ner i vikt?


Ola Lauritzson - författare till succéboken Gå ner i vikt med GI-metoden har tillsammans med kostrådgivaren Ulrika Davidsson, tagit fram sina bästa GI-recept. Läs mer »

Qigong - för ett hälsosamt liv

av Michael Tse, översättning Stefan Eekenulv

Michael Tse är en av världens ledande qigongmästare, som under 30 års utövande och studier skapat tre former av qigongövningar under namnet Healthy Living Gong. Denna bok omfattar den första delen av tre. Läs mer »

Mat för hjärnan

av Charlotte Erlanson-Albertsson

Vilken mat stimulerar hjärnan och vilken mat hämmar hjärnans aktivitet? Hur påverkas hjärnan av olika dieter? Vilka effekter har kaffe och te?


Svaren och mycket mer hittar du i Charlotte Erlanson-Albertssons bok Mat för hjärnan, Läs mer »

Homeopati och healing

av Majlis och Solveig Hagenmalm

Författarinnan Majlis Hagenmalm har arbetat med homeopati och zonterapi i över 30 år. Hon är en stor företrädare för alternativmedicin i Sverige. Tillsammans med sin dotter Solveig Hagenmalm har hon uppdaterat sin bok Homeopati & Healing. Läs mer »

Fint till jul

av Helene S Lundberg

Visst är det roligt att klä granen med julgransdekorationer som du gjort själv eller låta barnen skapa julkorten som ni ska skicka till familj och vänner! Det här är boken för den som tycker om att pyssla och som tycker om att skapa sina egna föremål för att få det fint till jul, eller du kanske behöver få lite nya tips och idéer inför julens pyssel. Även barnen kan vara med! Läs mer »

Stretching

av Suzanne Martin, översättning Ulla-Märta Westerstål

Låt stretching blir en del av ditt liv! Om du stretchar kan du underlätta dina vardagsaktiviteter, samt få dig att må bättre och se bättre ut. Du behöver inte vara idrottare, tränad eller vig för att kunna stretcha och det spelar ingen roll i vilken ålder eller kondition du är i. Läs mer »

Annons