Annons

Idealguiden.se - Skönhet & Hälsa | SPA | Hudvård | Hårvård | Träning | Kost | Vikt

Du är här: Inspiration » SPA » Floating - vilket flyt!

FLOATING - VILKET FLYT!


foto: Stefan Gerleman
Jag fick ett presentkort på en floatingsession i födelsedagspresent eftersom jag hört så mycket om det och givaren visste att jag var nyfiken på att prova. Självklart blev jag glad över presenten och beslutade mig för att boka in en tid relativt omgående då jag vet med mig att det är lätt hänt att det aldrig blir av om man inte gör det på en gång. Hemma låg det några outnyttjade presentkort på andra behandlingar och det är dyra presenter som man skänker bort till behandlingsstället om de inte nyttjas före utgångstiden.


Sagt och gjort jag packade ner en baddräkt och begav mig glad i hågen iväg till salongen som hade floatingtanken. Väl där fick jag börja med att duscha av min kropp så att den var fräsch innan tag klev ner i tanken. Min första reaktion var att jag hur jag skulle få plats i denna äggformade tank, den såg liten ut och trots att jag inte är speciellt stor blev jag fundersam. Innan jag klev ner fick jag stoppa i öronproppar för att förhindra att saltkorn skulle tränga in i hörselgångarna. Jag blev även tilldelad en nackkudde så att nacken skulle vila mot den.


När jag klev ner i tanken och stängde luckan fick jag klaustrofobikänsla som jag inte trodde att jag skulle få eftersom jag har aldrig någonsin varit rädd för att bli instängd. Efter att jag lagt mig tillrätta i tanken fick jag lyssna på inspelade instruktioner vad man skulle tänka på. Jag fick välja om jag ville ha lampan släckt eller tänd, om jag ville lyssna på musik eller ej. För att få maximal behandling valde jag att ha lampan släckt och att lyssna på musik. I tanken fanns även en fläkt som man kunde välja om man ville ha på eller av och jag valde att ha den på.


Behandlingen skulle vara i 45 minuter och i början hade jag otroligt svårt att hitta en ställning i det saltade vattnet och provade därför olika positioner och hittade slutligen en som kändes ok. Efter behandlingen fick återigen duscha eftersom hela kroppen var täckt med torkat saltvatten och när hon som drev salongen frågade hur det varit, sa jag som det var att jag hade svårt att hitta rätt position för att jag skulle bli avslappnad. Hon förklarade att det vanligtvis brukar ta några gånger innan man hittar sin egen ställning för att nå maximal avslappning. På vägen hem kände jag mig helt groggy och något måste ha skett inom mig även om jag inte var medveten om vad.


Jag har ännu inte varit på en andra behandling men kommer under våren att besöka ett floatingcenter igen för att testa. Många av mina vänner går och floatar relativt regelbundet och tycker att det är en perfekt och relativt enkel behandling för att nå avslappning i vardagen. En behandling kostar ca 350:- och de flesta salonger har 10-kort till rabatterat pris.

Linda

Sök företag med verksamhet inom detta ämne.

ARTIKLAR

Att vara man på SPA

Att vara man på SPA

De män som tycker att det är fjolligt att åka på SPA har ännu inte varit och fått några behandlingar på ett SPA. Som tur är bli denna kategori av män allt färre och de flesta män tycker det är skönt och avkopplande Läs mer »
Spa för singlar finns!

Spa för singlar finns!

I Österrike har ett spahotell för singlar slagit upp portarna! Aviva Resort och Spa heter hotellet som ligger i övre Österrike nära den tjeckiska gränsen i undersköna St. Stefan im Walde. Läs mer »
Lerbehandling

Lerbehandling

Att bli behandlad med lera är ett gammalt fenomen. Ända sedan den moderna läkekonstens fader Hippokrates dagar sisådär 400 år före Kristus, har många låtit sej attraheras av lerans terapeutiska egenskaper. Läs mer »
SPA – en resa med kropp och själ

SPA – en resa med kropp och själ

Jag och en väninna kände oss ganska utkörda efter en lång mörk höst och en hetsig jul och vi bestämde oss för att åka på SPA. Läs mer »
Mitt eget spa

Mitt eget spa

Igår tog jag mig tid att göra något jag länge längtat efter – en hel kväll för att enbart pyssla om mig själv. Unna mig en avkopplande och rogivande spa-kväll, där känslan av att låta all stress få flyta bort i ett varmt bad. Läs mer »
Olika varianter av ansiktsmasker

Olika varianter av ansiktsmasker

Med en ansiktsmask hjälper du din hud att bli ren och mjuk. Den rengör på djupet och förser din hud med fukt och vitaminer. Läs mer »
Vett och etikett på SPA

Vett och etikett på SPA

Innan du åker på SPA råder vi dig att titta igenom och boka behandlingar i förväg. Du kommer med all sannolikhet att få en professionell spa-behandling. Ta det lugnt, ha det skönt, njut och låt andra ta hand om Dig. Läs mer »
Ljusterapi

Ljusterapi

På många SPA-anläggningar börjar ljusterapi komma in på behandlingsalternativen. Ljusterapi är bra vid nedstämdhet, för i brist på dagsljus Läs mer »
Annons