Annons

Idealguiden.se - Skönhet & Hälsa | SPA | Hudvård | Hårvård | Träning | Kost | Vikt

Du är här: Inspiration » Kost/Vikt » Bort med snabbmat och in med nyttig mat!

BORT MED SNABBMAT OCH IN MED NYTTIG MAT!

Nu är det dags att byta ut boken på alla goda och tyvärr feta rätter och ersätta dem med nyttiga! Eftersom jag är periodare när det gäller mat dvs att jag vissa perioder äter nyttig mat medan jag andra perioder äter mycket snabbmat och pizza ska jag börja planera och förkorta mina peridoer då jag äter skräpmat.


Problemet jag har och säkert många med mig är att när jag är vrålhungrig och ska åka och handla råvaror som jag ska tillaga är det alldeles för lätt att tänka tanken på snabbmat. Vid dessa tillfällen tycker jag att det är enkelt och lätt att bara glida in, beställa det man ska ha, vänta en kort stund för att sedan sätta i tänderna i det man beställt.


Enkelt och mättande, men för hur länge?! Oftast brukar jag bli hungrig efter ett par timmar vid såna tillfällen och tycker inte att det är värt det. Jag tycker att någon borde annama affärsidén om att ha en snabbmatskedja men med nyttig mat och där man kan beställa spännande rätter. Idag på de befintliga kedjorna finns det sallad men jag tycker inte jag blir mätt av att äta enbart en sallad utan skulle vilja ha något mer "matigt" dvs något stabbigare.


Om det dessutom kunde finnas vegetariska alternativ som inte enbart är trista skulle jag bli ännu gladare. Även om jag inte tycker att quorn är någon större hit måste det ju kunna gå att laga böngrytor mm som både är mättande och nyttigt. Många av min vänner tycker att jag är knäpp när jag säger att jag inte gillar quorn men jag gör faktiskt inte det. Jag tycker att detta gummiliknande tuggmotstånd som ska vara någon form av låtsaskött inte smakar bra.


Detta trorts att många försökt att övertyga mig och bjudit på gourmeträtter med quorn som inlag. De har inte sagt att det är quorn men jag har alltid kännt det trots olika kryddningar och jag slår fortfarande fast att jag inte tycker att det smakar gott. Konsistensen är enligt mig ännu värre, så varför äta något som jag inte gillar. Dessutom har jag läst att det inte är särskilt nyttigt! Ni som gillar quorn, fortsätt att äta det men tvinga inte mig.

Susanna

Sök företag med verksamhet inom detta ämne.

ARTIKLAR

Se upp - ätstörningarna ökar och allt fler drabbas

Se upp - ätstörningarna ökar och allt fler drabbas

Tyvärr så är det alldeles för många som drabbas av någon form av ätstörning. Det är främst kvinnor som drabbas men man uppmärksammar alltmer att även män drabbas. Läs mer »
Bort med snabbmat och in med nyttig mat!

Bort med snabbmat och in med nyttig mat!

Nu är det dags att byta ut boken på alla goda och tyvärr feta rätter och ersätta dem med nyttiga! Eftersom jag är periodare när det gäller mat dvs att jag vissa perioder äter nyttig mat Läs mer »
Träning Hälsa Mat Välbefinnande

Träning Hälsa Mat Välbefinnande

Skynda, jäkta, hinna mer.. oftast blir det bara pannkaka av alltihop eftersom vi stressar så inget blir gjort. Läs mer »
Ny självhjälpsbehandling i kampen mot kroppsföraktet

Ny självhjälpsbehandling i kampen mot kroppsföraktet

Är du missnöjd med ditt utseende? Du är inte ensam. En av tio unga kvinnor lider av ätstörningar. Var tionde svensk kan tänka sig plastikkirurgi. Läs mer »
Kostrådgivning

Kostrådgivning

När det kommer till ämnet bra kost är myterna många och det är inte alltid lätt att veta vad och vem man ska tro på. Med en välutbildad kostrådgivare får du inte bara veta vilka av alla metoder och tips som är något att ta fasta på, du får även en väl underbyggd förklaring till varför. Läs mer »
Ät rätt! Ät mer frukt och grönt!

Ät rätt! Ät mer frukt och grönt!

En del födoämnen är syrabildande och vissa andra är basbildande för kroppen. Den gamla grundregeln är att frukt och grönt är basbildande. Läs mer »
Fem frukter eller grönsaker om dagen!

Fem frukter eller grönsaker om dagen!

Vi är nog många som tror att vi får i oss tillräckligt med frukt och grönsaker. Men undersökningar visar tvärtom att vi får i oss alldeles för lite av den varan. Läs mer »
Kost – lev längre med rätt kost

Kost – lev längre med rätt kost

Vi åldras inte i samma takt som förr vilket märks på de flesta, vissa 40-åringar ser ut som 30-åringar och för en del människor är det tvärtom att de ser äldre ut än vad de i själva verket är. Läs mer »
Annons