Annons

Idealguiden.se - Skönhet & Hälsa | SPA | Hudvård | Hårvård | Träning | Kost | Vikt

Du är här: Inspiration » Träning » Börja motionera

BÖRJA MOTIONERA

Det är aldrig för sent att börja motionera. Det är dags att ta sig i kragen, men det är svårt i början när energin inte finns där, men man får tänka framåt att när man väl kommit igång så blir det lättare och lättare för varje gång!


När du motionerar regelbundet så blir du mindre stressad och får mer energi, du får mer ork, blir tåligare, får lättare att sova och du blir starkare och smidigare. Och vem vill inte det?!


Det är mycket som börjar hända i din kropp när du börjar träna. Vi är konstruerade för att vara i rörelse. Visste du t.ex. att ryggbesvär kan bli bättre om du tränar dina magmuskler? Muskler stöder och skyddar dina leder, när du börjar använda dina muskler så blir de större och starkare och risken för benbrott när vi blir äldre minskar.


Viktregleringssystemet i kroppen fungerar bättre, studier visar att när vi regelbundet aktiverar oss så hjälper vi kroppen att på rätt sätt känna hunger och mättnad, ämnesomsättningen förbättras och det goda kolesterolet ökar. Om du inte har någon träningsaktivitet så gå ut och promenera 5-6 gånger i veckan minst 30 minuter. Du kan sänka din fysiska ålder och förlänga din livslängd.


I tonårens början sker uppbyggnad och mognad av skelettet, det är därför viktigt att de är fysiskt aktiva varje dag. Ungdomar som inte är motionerar riskerar att få övervikt som vuxna eftersom de oftast fortsätter leva på samma sätt.


Din kondition förbättras av att du är fysiskt verksam men du kommer också få se att du blir piggare, du kan hålla ett högre tempo och vara aktiv en längre. En amerikansk studie visar att män som tar en rask promenad om dagen minskar risken att drabbas av impotens än män som är stillasittande.


Men viktigaste är att ditt hjärta arbetar effektivare och blir starkare av motion, undersökningar visar att den som inte motionerar på något sätt utsätter sig mer att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar.


Om du inte motionerar är det större risk att du drabbas av sömnsvårigheter, depressioner, stress och humörsvängningar. När du motionerar mår själen bra, kroppens lyckohormon (endorfin) produceras och vi avverkar vårt överskott av stresshormoner.


Detta är något att fundera över, många idag har stillasittande arbeten och när vi är hemma tillbringar vi mycket tid framför dator och tv. Viken form av aktivitet har inte sådan stor betydelse utan det viktigaste är att du rör på dig. Den bästa motionen är om du kan träna både kondition och muskler några gånger i veckan.


Träningen ska vara rolig samtidigt som det ska vara givande – se därför till att hitta en motionsform som du trivs med!

Sök företag med verksamhet inom detta ämne.

ARTIKLAR

Stretching

Stretching

När du stretchar ser du till att behålla rörligheten i leder och muskulatur, du riskera annars ökad risk för skador och din prestation kan försämras i sportsammanhang. Läs mer »
Kom igång med din träning!

Kom igång med din träning!

För att hålla kroppen i trim finns olika metoder med någon form av rörelse. Det viktigaste är att man känner att man hittar rätt träning för sin egen kropp oavsett vad andra väljer. Läs mer »
Vad finns det för fördelar med att styrketräna?

Vad finns det för fördelar med att styrketräna?

Styrketräning är en bra motionsform som passar de flesta, stora som små, män som kvinnor. Genom att styrketräna stärker du din kropp och minskar risken för skador i det vardagliga livet. Läs mer »
Börja motionera

Börja motionera

Det är aldrig för sent att börja motionera. Det är dags att ta sig i kragen, men det är svårt i början när energin inte finns där, men man får tänka framåt att när man väl kommit igång så blir det lättare och lättare för varje gång! Läs mer »
Träning för gravida

Träning för gravida

Under graviditeten mår både mor och barn bra av måttlig fysisk aktivitet och det finns få risker, man måste bara anpassa träningen efter de fysiologiska förändringarna. Läs mer »
Pilates

Pilates

Pilates är en träningsmetod som kombinerar styrketräning, stretch och yoga. Ända sedan 1920-talet har Pilates varit ett sätt för dansare och artister att bygga upp smidighet och styrka. Men de senaste åren har allt fler fått upp ögonen Läs mer »
Träna dina magmuskler för att slippa ryggproblem

Träna dina magmuskler för att slippa ryggproblem

Gör några övningar för magen några kvällar varje vecka eller bestäm dig för att till exempel innan du duschar så ska du göra några situps. Det tjänar du och din kropp på i längden. Läs mer »
Motionera när vi blir äldre

Motionera när vi blir äldre

Det är aldrig för sent att börja motionera. Genom motion och styrketräning kan äldre män och kvinnor förbättra sin kondition och uthållighet, få bättre rörlighet, balans och styrka. Läs mer »
Annons