Annons

Idealguiden.se - Skönhet & Hälsa | SPA | Hudvård | Hårvård | Träning | Kost | Vikt

Du är här: Inspiration » SPA » Att vara man på SPA

ATT VARA MAN PÅ SPA

De män som tycker att det är fjolligt att åka på SPA har ännu inte varit och fått några behandlingar på ett SPA. Som tur är bli denna kategori av män allt färre och de flesta män tycker det är skönt och avkopplande att bli ompysslade av professionella terapeuter. De flesta män uppskattar dessa besök precis lika mycket som kvinnor även om det från början mest var kvinnor som var besökare.


Jag är en hyfsat flitig besökare på olika SPA-anläggningar och oftast åker jag tillsammans med min sambo, så att vi tillsammans kan ladda batterierna genom att få ett par dagars avkoppling. En del av mina manliga vänner skrattade i början åt mig när jag sa att vi skulle åka på SPA-weekend, men nu har flera av dem annamat idén och tycker det är kalasbra att åka iväg ett par dagar för att få avkoppling.


Jag och några av mina killkompisar har åkt iväg tillsammans vid ett tillfälle och avnjutit en trevlig vistelse på ett SPA och alla var nöjda när vi åkte hem.


Personligen tycker jag att det är omanligt att inte erkänna att man som kille inte skulle våga erkänna att man njuter av att få behandlingar, det är ju ingen skillnad mellan oss män och kvinnor på den punkten. Vi vill alla känna oss ompysslade!


Mitt tips till dig som kille är att du ska övereraska din sambo med en SPA-weekend! Både hon och du kommer att njuta av vistelsen och om ni har det lite snärjigt i förhållandet kommer ni att ha chansen att se varandra på ett annat sätt än annars för på ett SPA finns inga vardagsbekymmer åtminstone inte efter några timmar. När ni väl har börjat slappna av kommer ni att börja prata om annat än vardagen!


Mitt råd: Njut av er vistelse och se till att vara borta minst ett par dagar så att ni hinner varva ner.

Göran

Sök företag med verksamhet inom detta ämne.

ARTIKLAR

Ljusterapi

Ljusterapi

På många SPA-anläggningar börjar ljusterapi komma in på behandlingsalternativen. Ljusterapi är bra vid nedstämdhet, för i brist på dagsljus Läs mer »
Vett och etikett på SPA

Vett och etikett på SPA

Innan du åker på SPA råder vi dig att titta igenom och boka behandlingar i förväg. Du kommer med all sannolikhet att få en professionell spa-behandling. Ta det lugnt, ha det skönt, njut och låt andra ta hand om Dig. Läs mer »
Om SPA - ursprung och tradition

Om SPA - ursprung och tradition

Visste du att SPA betyder Salus Per Aqua, dvs hälsa genom vatten? Det finns olika möjliga ursprung av ordet SPA. Läs mer »
Örtbad

Örtbad

Vad sägs om att koppla av i ett härligt örtbad, njuta av väldoftande olja, avslappnande musik i dina öron och levande ljus som ger ett behagligt sken. Läs mer »
Olika varianter av ansiktsmasker

Olika varianter av ansiktsmasker

Med en ansiktsmask hjälper du din hud att bli ren och mjuk. Den rengör på djupet och förser din hud med fukt och vitaminer. Läs mer »
Floating - vilket flyt!

Floating - vilket flyt!

Jag fick ett presentkort på en floatingsession i födelsedagspresent eftersom jag hört så mycket om det och givaren visste att jag var nyfiken på att prova. Läs mer »
Flyt minskar stressrelaterad smärta

Flyt minskar stressrelaterad smärta

Behandling som innebär att man flyter i stora tankar med saltvatten, så kallad floating, är effektiv mot långvarig stressrelaterad smärta. Läs mer »
SPA – en resa med kropp och själ

SPA – en resa med kropp och själ

Jag och en väninna kände oss ganska utkörda efter en lång mörk höst och en hetsig jul och vi bestämde oss för att åka på SPA. Läs mer »
Annons