Annons

Idealguiden.se - Skönhet & Hälsa | SPA | Hudvård | Hårvård | Träning | Kost | Vikt

Du är här: Inspiration » Kroppsterapi » Akupunktur

AKUPUNKTUR

Akupunktur är en av behandlingsformerna inom traditionell kinesisk medicin sedan tusentals år som används vid sjukdom eller för att ge smärtlindring. De upptäckte att genom att stimulera vissa punkter kan man påverka organ och kroppsfunktioner.

Syftet med akupunktur är att få balans i kroppen, leda bort överflödig energi från vissa områden till områden med för lite energi eller så kan man ha energiblockeringar som påverkar energiflödet.

Genom samtal behandlas individen utifrån både symtom och orsak och varje behandling utformas efter varje människas behov och diagnos. Nålar placeras utefter kroppens meridianer (energibanor) på olika akupunkturpunkter för att återfå balansen i kroppen. Varje punkt har en specifik funktion och när dessa punkter stimuleras stärks kroppens förmåga till balans och läkning.

Nålarna är i rostfritt stål, sterila och tunna, med ett litet stick appliceras nålarna och får sitta cirka 30 minuter, under tiden ligger man och kopplar av på en brits. Ibland kan nålen röras vertikal eller snurras allt beroende på behandling. Efteråt kan man känna sig lite trött, men oftast bara lugn och avslappnad. Akupunkturbehandling bör upprepas ett antal gånger för att ge varaktigt resultat.

Antalet behandlingar som behövs är väldigt olika, det beror på problem/sjukdom som man har och under hur lång tid man har haft besvären. Oftast är resultaten permanent, men ibland kan behandlingen behöva upprepas någon gång per år.

Med akupunktur behandlar man smärtor i muskler och leder, men också behandling av en hel mängd andra fysiska och psykiska problem, bland annat ryggsmärtor, led- och nackbesvär, reumatiska problem, fibromyalgi, nackspärr, ryggskott ischias, magbesvär, allergi, eksem, astma, depression, stress, oro, öronsus, infertilitet, huvudvärk, migrän, urinvägsinfektion, inkontinens, sömnproblem, PMS, inflammationer, övervikt, alkoholism, rökavvänjning.

Sök företag med verksamhet inom detta ämne.

ARTIKLAR

Thaimassage

Thaimassage

Thaimassage beskrivs ofta som en mix mellan massage, yoga, shiatsu och akupressur. Används för att få balans och energi i kroppen och göra kroppen smidig och avspänd. Läs mer »
Akupunktur

Akupunktur

Akupunktur är en av behandlingsformerna inom traditionell kinesisk medicin sedan tusentals år som används vid sjukdom eller för att ge smärtlindring. Läs mer »
Body Harmony

Body Harmony

Lyssna till kroppens signaler, känslor och tankar. Lär känna din kropp och ditt sinne. Body Harmony är beröring, andning och närvarande avslappnade sinnen. Läs mer »
Hot Stone

Hot Stone

Hot Stone Terapi - är en tusenårig tradition från fjärran östern. Med hjälp av värmen från stenarna och aromadofter går behandlingen ner på djupet och är mycket avslappnande och behaglig för kropp och själ. Läs mer »
Kinesiologi och Manuell Muskeltestning

Kinesiologi och Manuell Muskeltestning

Kinesiologi och manuell muskeltestning är en del av alternativmedicinen och naturläkekonsten. Kinesiologi är modern västerländsk fysiologi, anatomi och rörelselära Läs mer »
Massage – en lisa för själen

Massage – en lisa för själen

När eller var kan man njuta mer än i händerna på en bra massör? Enligt min mening – ingenstans! Läs mer »
Basal Kroppskännedom

Basal Kroppskännedom

Detta är en sjukgymnastikform där man både ser till kropp och själ. Man vill finna, förstå och förstärka de resurser som kroppen redan äger. Läs mer »
Zonterapi

Zonterapi

Fotzonterapi är en behandlingsform inom alternativmedicin, tillhör troligtvis en av de äldsta kända metoderna för självläkning. Läs mer »
Annons